Παραδοσιακή μακαρονοπιτα Ορεινού Θέρμου -Συνταγή Εκτύπωση
Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2020 14:10

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά και φαγητό

Για την παραδοσιακή μακαρονοπιτα χρησιμοποιούμε:

40 νούμερο ταψί.

Για τα φύλλα το αλεύρι και το νερό το κανονίζουμε με το μάτι...περίπου μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κούπες νερό και βλέποντας...

ΓΕΜΙΣΗ:

Από μισό κιλό μακαρόνια 5 νούμερο αφαιρούμαι 1/4.

Τα βράζουμε τα σουρώνουμε και ρίχνουμε περίπου μισό κιλό φέτα και 8 αυγά και λίγο βούτυρο ,αρκετό λάδι στο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο...ρίχνουμε από τη γέμιση πολύ λίγο, μετά το δεύτερο φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση....

Τέλος την σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, ρίχνοντας από πάνω λίγο λάδι

Ψήνουμε στο φούρνο...την σβήνουμε..την αφήνουμε λίγο και ύστερα την γυρίζουμε

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ