headerphoto
Διαφήμιση
Στους δρόμους γονείς και μαθητές για το "σχολικό πρόβλημα" της Ναυπάκτου PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 16:20

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το Σάββατο 3.11.2012 μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ναυπακτίας στην Αίθουσα του Ξενία πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη των συλλόγων του ΑΆ & ΒΆ Γυμνασίου και  του ΑΆ & ΒΆ Λυκείου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των μαθητών, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ καθώς και Καθηγητές και Διευθυντές των σχολείων.

Α) Κοινή διαπίστωση υπήρξε, ότι οι επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πρωινής-απογευματινής βάρδιας για τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές, αλλά και συνολικά στην Κοινωνία έχουν ξεπεράσει προ πολλού οποιοδήποτε αποδεκτό όριο. Για αυτό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συνέχιση της ,που υπονομεύει τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία ,όσο και το μέλλον των παιδιών.

Μετά από συζήτηση υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.  Συγκεκριμένα ζητούμε :

Άμεση προμήθεια/εγκατάσταση 25 Αιθουσών (που να πληρούν τις προδιαγραφές ΟΣΚ).

Λειτουργία όλων των σχολείων, σε πρωινή βάρδια, από τις αρχές του χρόνου, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος.

Β) Από την ενημέρωση του Δημάρχου στις 31.10.2012, προέκυψε ότι υπάρχει αμφιβολία για την αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκφράστηκε σοβαρός προβληματισμός τόσο για την δυνατότητα χρηματοδότησης του από πόρους, είτε του Υπουργείου ,είτε της Περιφέρειες (ΕΣΠΑ), όπως επίσης και για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Η Ένωση Γονέων έθεσε υπόψη των μελών που συμμετείχαν στην σύσκεψη,  την υιοθέτηση λύσης με κατασκευή κτιρίου με Μεταλλοκατασκευή (όπως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό. (π.χ. οικόπεδο 6 στρμ. από την ΚΕΔ- θέση Πολύχρονος, η οικόπεδο 6,5 στρμ. ,που ανήκει στην Περιφέρεια, πίσω από το ειδικό σχολείο). Η προτεινόμενη λύση (περίπου 1.600 τ.μ.) διασφαλίζει όλες τις αναγκαίες υποδομές με Προϋπολογισμό περίπου 800.000 και χρόνο παράδοσης 4-5 μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης, με την προϋπόθεση της ομαλής ροής χρηματοδότησης. Πέραν του κόστους, μπορεί να προκύψουν οφέλη τόσο από το κόστος μεταφοράς των μαθητών, αλλά και από την εκμετάλλευση του σχολικού συγκροτήματος (ΒΆ Γυμν., Β Λυκ.) (π.χ. εγκατάσταση Νηπιαγωγείων).

Μετά από συζήτηση υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα ζητείται από το Δήμο Ναυπακτίας:

Να προχωρήσει ταυτόχρονα και παράλληλα στην διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης κάθε μιας από τις 2 προτεινόμενες ως μόνιμες λύσεις, (χρηματοδότηση, πολεοδομικές απαιτήσεις, οικόπεδα, χρονοδιαγράμματα κ.λ.π.).

Μέχρι να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις για την χρηματοδότηση και  τα χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης, οι γονείς δεν μπορούν να αποδεχθούν την υποβάθμιση των σπουδών των παιδιών τους από την συνέχιση της πρωινής-απογευματινής βάρδιας. Για αυτό άμεση προτεραιότητα έχει η προμήθεια και εγκατάσταση των 25 αιθουσών τύπου ΟΣΚ

Οι Γονείς θεωρούν υποχρέωση τους να διευκρινίσουν, ότι απαιτούν και διεκδικούν να ενημερώνονται τακτικά κάθε 1 μήνα για την εξέλιξη των ενεργειών του Δήμου προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί στην τύχη του η αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος.

Επίσης αποφασίζουμε ομόφωνα την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 5.11.2012 στις 17:00 από το χώρο των σχολείων (ΑΆ Γυμνάσιο & Λύκειο) με συμμετοχή Γονέων, Μαθητών, Καθηγητών προς το Ξενία όπου έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου.

Ακόμη καλούμε του Γονείς, Μαθητές, Καθηγητές να συμμετέχουν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 10:00 στην Πλατεία Φαρμάκη.

Για το Δ.Σ.

του ΑΆ Γυμνασίου

Ο/Η Πρόεδρος

Για το Δ.Σ.

του ΒΆ Γυμνασίου

Ο/Η Πρόεδρος

Για το Δ.Σ.

του ΑΆ Λυκείου

Ο/Η Πρόεδρος

Για το Δ.Σ.

του ΒΆ Λυκείου

Ο/Η Πρόεδρος

Για την Ένωση Γονέων

& Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος - Η Γραμματέας

 
Διαφήμιση