headerphoto
Διαφήμιση
EKNΔ:ψήφισμα τής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας γιά τή ΔΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2012 19:16

Εμείς οι εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας  που έγινε σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση.

Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν – διεκδικούν & απαιτούν:

    Να απορριφθεί κατηγορηματικά κάθε σκέψη ή πρόταση για νέες περικοπές και ανατροπές στους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για νέες φοροεπιδρομές κατά των «μόνιμων υποζυγίων» μισθωτών και συνταξιούχων.
    Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου .
    Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.
    Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή
    Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των νέων σχεδιαζόμενων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων και ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων
    Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.
    Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους
    Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.
    Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης.
    Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των  επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
    Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
    Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
    Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των µεγάλων εισοδηµάτων. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.
    Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δηµόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας.
    Καθιέρωση  του θεσµού  “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
    Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
    Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
    Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να μπει τέλος στην αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών.

τα συνδικατα διεκδικουν:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ – ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικεσ

Όλοι µαζί µπορούµε

Το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου χωρίς να ελαφρύνει ούτε κατά ένα ευρώ το κράτος δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες.

Το νοικοκύρεμα των κρατικών υπηρεσιών δεν έχει καμία βάση στην περίπτωσή μας, διότι:

ü Η Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο και δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό με δαπάνες ενοικίου.

ü Πέρα από την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων του Δήμου Ναυπακτίας, ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αιτ/νίας, εξυπηρετεί και τους φορολογούμενους του πρώην Δήμου Ευπαλίου του Νομού Φωκίδας

ü Χωρίς το κράτος να εξοικονομεί ούτε ένα ευρώ αναγκάζει χιλιάδες πολίτες  να μετακινούνται στο Μεσολόγγι με μεγάλη  ταλαιπωρία, κίνδυνο λόγω του οδικού δικτύου  και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με πολύ μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Βιώνουμε καθημερινά την ανεργία, την αβάσταχτη φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, την κατάρρευση της αυτοδιοίκησης.

Συμφωνούμε και παλεύουμε για χρηστή Δημόσια Διοίκηση, για το σεβασμό του δημοσίου χρήματος, για τον εξορθολογισμό των Υπηρεσιών και των δαπανών του Δημοσίου. Ποια από τα παραπάνω εξυπηρετεί  η απόφαση που, σε αυτή την κρίση, κλείνει την Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου και την ίδια στιγμή διατηρεί  Δ.Ο.Υ που στεγάζονται με ενοίκιο, εξυπηρετούν πολύ λιγότερους φορολογούμενους, και απέχουν ελάχιστα από άλλες Δ.Ο.Υ ;

Με  αυτές τις λογικές, ενώ βρισκόμαστε στο κέντρο της κρίσης, μένει στο απυρόβλητο η φοροδιαφυγή, διαλύεται ο κρατικός εισπρακτικός μηχανισμός ενώ συμπιέζονται μέχρι εξαθλίωσης τα λαϊκά εισοδήματα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στις λογικές που διέλυσαν τη δημόσια Διοίκηση, που μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση και  δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ενέργειες  και πρακτικές που μας οδηγούν σε αδιέξοδα.

Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης και δρομολογούμε  ενέργειες που θα διατηρήσουν στην πόλης μας τη Δ.Ο.Υ με υπηρεσίες αναβαθμισμένες και καλλίτερα οργανωμένες προς όφελος των φορολογουμένων, των δημοτών μας και της αναπτυξιακής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Ζητάμε την αναστολή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης και καλούμε τους βουλευτές των νομών Αιτ/νίας και Φωκίδας να συνταχθούν δημόσια με αυτή τη θέση.

Καλούμε τον Υπουργό των Οικονομικών να εξετάσει το δίκαιο αίτημά μας και να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής του.

Ναύπακτος  26-9-2012

 
Διαφήμιση