headerphoto
Διαφήμιση
''Ριγμένη'' η Ναυπακτία από τήν Ε.ΥΔΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 15:37

Οι επιχειρηματίες της ορεινής Ναυπακτίας προτίθενται να «σηκώσουν» το θέμα
Α. Αγγελόπουλος: «Χρειάζονται υποδομές, για να γίνουμε ανταγωνιστικός προορισμός»
Μειωμένη η κίνηση στα καταλύματα

Στο 100% έφτασε η πληρότητα στα καταλύματα της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά μόνο για τα τριήμερα των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και όπως αναμένεται και των Φώτων.

Στα διαστήματα ανάμεσα στις γιορτές, η πληρότητα βρίσκεται στο 70%. Όμως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η κίνηση παρουσίασε μια πτώση της τάξης του 30%, παρόλο που η ορεινή Ναυπακτία θεωρείται χειμερινός προορισμός. Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία της Ναυπάκτου, η κατάσταση ήταν απογοητευτική όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ναυπάκτου Ανδρέας Αγγελόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΑIXMHΣ, αφού η πληρότητα βρέθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Ωστόσο όμως τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο, και λόγω της οικονομικής κρίσης ο τουριστικός τομέας καλείται να ανταγωνιστεί το εξωτερικό. Πρέπει, κατά την άποψη του Αγγελόπουλου, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες για να μπορέσει η χώρα μας να προσελκύσει τους ξένους τουρίστες, γιατί οι Έλληνες πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών. Την τύχη με το μέρος τους θα έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές, διότι η χώρα μας δεν μπορεί να συναγωνιστεί χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης. Όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για κάποιους προορισμούς, όπως είναι η ορεινή Ναυπακτία, όπου παρόλο που βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και επένδυσαν αγαπώντας τον τόπο τους και θέλοντας να τον αναπτύξουν, δεν βλέπουν στήριξη από πουθενά προκειμένου να συνεχίσουν. Και αυτό διότι η περιοχή είναι αναξιοποίητη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, αποτελεί η Ευηνολίμνη στον Άγιο Δημήτριο, η οποία όχι μόνο  δεν έχει αξιοποιηθεί αλλά δεν υπάρχει και δρόμος πρόσβασης προκειμένου κάποιος να την επισκεφθεί, αφού ένα μεγάλο τμήμα παραμένει χωματόδρομος. Εδώ μπαίνει το θέμα των ανταποδοτικών από την ΕΥΔΑΠ, η οποία εκμεταλλεύεται το νερό της περιοχής, χωρίς να αποδίδει κανένα όφελος προς αυτή. Ο κ. Αγγελόπουλος με μια μεγάλη δόση θυμού και αγανάκτησης για τη στάση που κράτησαν όλοι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι ως τώρα, τονίζει ότι πλέον το θέμα των ανταποδοτικών θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια με πρωτοβουλία του συλλόγου των ξενοδόχων Ναυπακτίας. Πρέπει, κατά την άποψή του, αυτό να γίνει καθολική απαίτηση και να συμμετέχουν στη διεκδίκηση όλοι οι φορείς, διότι δεν μπορεί μια εταιρία σαν την ΕΥΔΑΠ που είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο. να κερδίζει από το φυσικό πλούτο της περιοχής της Ναυπακτίας και να μην αποδίδει ούτε ένα ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος είναι διατεθειμένος να φθάσει όπου μπορεί, προκειμένου να εισακουστεί αυτό το αίτημα και να κινηθούν οι διαδικασίες των ανταποδοτικών, ώστε να γίνουν σε αυτή την εγκαταλελειμμένη περιοχή τα απαιτούμενα έργα,  προκειμένου να επιβιώσει.

Aixmi news

Την σωστή διάσταση βάζει ο Ανδρέας Αγγελόπουλος σε ένα τεράστιο θέμα πού για πολλά χρόνια αναδεικνύουμε με τα γραπτά μας, αλλά ουδείς νοιάζεται .Αρκεί να θυμίσουμε ότι το θέμα των αντισταθμιστικών και η λύση του τα τελευταία χρόνια ήταν στα ‘’χέρια’’ Αιτωλοακαρνάνων .Υπουργού Ατωλοακαρνάνα καί με Ατωλοακαρνάνα πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ πριν μερικά χρόνια ,και μέχρι πριν λίγους μήνες στα χέρια Αιτωλοακαρνάνα υφυπουργού.

Τότε τι να περιμένουμε από τους ‘’άλλους’’;

Ιδού μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

Άλλη μία φορά μπαίνει επιτακτικά το μόνιμο αίτημα των κατοίκων για αντισταθμιστικά  οφέλη από την πολιτεία για την εκτροπή του Ευήνου ποταμού .Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ορεινή Ναυπακτία όχι μόνο θα ‘’ποτίζει’’ τη μισή Ελλάδα, αλλά σε λίγο χρόνο με την κατασκευή πολλών Αιολικών πάρκων  και υδροηλεκτρικών φραγμάτων θα την ‘’φωτίζει’’ κιόλας.

 

 

 
Διαφήμιση