headerphoto
Διαφήμιση
Aποφοίτηση από τη Σχολή Εθνικής Αμυνας του Πλατανιωτη Αξιωματικού Αντωνίου Αλέξη PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2022 19:54

Την περασμένη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα η τελετή απονομής διακριτικών και των μεταπτυχιακών διπλωμάτων σπουδών «Αμυντικές & Στρατηγικές Σπουδές» στους σπουδαστές της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της ΣΕΘΑ.

H τελετή έγινε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς.


Ανάμεσα στους αποφοίτους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν και τέσσερις Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας εκ των οποίων και ο Αλέξιος Αντωνίου, Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου- Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας.

Η ΣΕΘΑ αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή Γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Eκ της αποστολής της η Σχολή, ως το ανώτατο στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, καλείται να επιμορφώσει – εκπαιδεύσει – διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των σπουδαστών της, ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα για το χειρισμό συναφών θεμάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης βασίζεται στην πνευματική και ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και στη παροχή όλων εκείνων των γνώσεων, που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των σπουδαστών για περαιτέρω μελέτη και έρευνα. Προς τούτο τη Σχολή συνδράμουν στο έργο της με τις διαλέξεις τους σημαίνουσες προσωπικότητες της Ακαδημαϊκής κοινότητας, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και αναγνωρισμένες προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Σχολή Εθνικής Άμυνας: ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου στους αποφοίτους μεταπτυχιακού στις «Αμυντικές & Στρατηγικές Σπουδές»

Σχολή Εθνικής Άμυνας: ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου στους αποφοίτους μεταπτυχιακού στις «Αμυντικές & Στρατηγικές Σπουδές»

Η ΣΕΘΑ διαμορφώνοντας το ακαδημαϊκό πλαίσιο που προαναφέρθηκε και συνεργαζόμενη με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού, ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, επιδιώκει τη συνεχή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της έργου, ώστε να καταστήσει ικανούς τους σπουδαστές της να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών με έγκαιρη, ορθή και κριτική σκέψη.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες για την επιτυχή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να λάβουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επί θεμάτων Γεωπολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγικής και Ηγεσίας, αλλά και να διευρύνουν το γνωστικό τους υπόβαθρο επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας.


Τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αποκόμισαν οι σπουδαστές για τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν μελλοντικά, κάνοντας λόγο για «εκπαιδευτική επιταγή που αποτιμάται σε μείζον επιτελικό και επιχειρησιακό όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χώρα εν γένει», καθόσον τους καθιστά σε υψηλό βαθμό ικανούς να αντιλαμβάνονται σε βάθος τις γενόμενες μεταβολές σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο όπως και τις απαιτήσεις που δημιουργούν στο πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων, αντιμετώπισης προκλήσεων και απειλών, καθώς και να αποκωδικοποιούν τα ζητήματα εκείνα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος.

Επίσης επεσήμανε όχι μόνο τον διακλαδικό αλλά τον διυπουργικό και διυπηρεσιακό ρόλο της ΣΕΘΑ, μέσω του οποίου προάγεται η διαλειτουργικότητα και ενισχύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Κρατικών Υπηρεσιών που συνδέονται με την Άμυνα της Χώρας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάλεσε την Διοίκηση, το στρατιωτικό και το καθηγητικό προσωπικό της Σχολής να συνεχίσουν την αξιόλογη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν, προκειμένου η ΣΕΘΑ να συνεχίσει να παράγει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση στον τομέα των Στρατηγικών Σπουδών και να λειτουργεί ως δεξαμενή παραγωγής στρατηγικής σκέψης σε θέματα Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής.

Σχολή Εθνικής Άμυνας: ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου στους αποφοίτους μεταπτυχιακού στις «Αμυντικές & Στρατηγικές Σπουδές»

 
Διαφήμιση