headerphoto
Διαφήμιση
Γιώργος Παπακώστας: ο Έλληνας ‘’βασιλιάς‘’ τού burger από την Ορεινή Ναυπακτία-ΦΩΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2021 22:09

Η Ελένη τσαντίστηκε μαζί μου!» - Ο Παπακώστας αποκαλύπτει το παρασκήνιο της  παρεξήγησης με την Μενεγάκη! - MEDIA & TV - Athens magazine

 

Μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστός από τις συνταγές μαγειρικής στις εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη ,εντούτοις πολλά χρόνια πριν ήταν ήδη ο κυρίαρχος και ο πρωτοπόρος στην Ελληνική αγορά στα Burgers.

Γιώργος Παπακώστας με καταγωγή από την Ορεινή Ναυπακτία δίκαια θεωρείται ο Έλληνας ‘’βασιλιάς ‘’ τού Burger.

Γιώργος Παπακώστας: Με τον πατέρα του στα λαμπερά εγκαίνια του νέου ιταλικού εστιατορίου του! [pics] 

 Γιώργος Παπακώστας Με τον πατέρα του στα λαμπερά εγκαίνια

του νέου ιταλικού εστιατορίου του Vittoria Gati

Ο Ναυπάκτιος Γιώργος Παπακώστας είναι από τους κορυφαίους chef, και έχει  μεγάλη ιστορία στη μαγειρική  στα  εστιατόρια και στα burger αφού οι Παπακωσταίοι  ήταν οι πρώτοι που τα καθιέρωσαν στην Αθήνα. Στα ΜΜΕ  και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο Γιώργος  είναι καθημερινά είδηση με συνεντεύξεις και σχόλια.  

Ο γνωστός chef, κατάγεται από την Αράχωβα του Δήμου Ναυπακτίας.

Επισκέπτεται συχνά το χωριό και διαμένει στο σπίτι των γονιών του. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων φιλικός πρόσχαρος και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Συμμετέχει στις δραστηριότητες  των νέων σαν παίκτης στο μπάσκετ αλλά και  σχεδόν κάθε χρόνο σέρνει το χορό στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου  πάντα με παρέα φίλων του  από την Αθήνα. Σχεδόν όλο το χωριό είναι συγγενείς του  διότι και οι δύο γονείς του κατάγονται από την Αράχωβα  καθώς και οι παππούδες του. Ο πατέρας του Γιώργου, Γιάννης Παπακώστας  παντρεύτηκε την μητέρα του πριν περίπου  35 χρόνια με παραδοσιακό γάμο στην Αράχωβα που  άφησε εποχή σαν τον πιο εντυπωσιακό γάμο καθώς επίσης και για την ομορφιά της νύφης.  

Ο Γιώργος Παπακώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες, καθώς ο πατέρας του, με καταγωγή από την Αράχωβα της Ορεινής Ναυπακτίας είχε εστιατόρια στην Νέα Υόρκη.

O ίδιος δεν παύει στις αναρτήσεις και στις συνεντεύξεις του να προβάλει και τις ομορφιές του τόπου μας

Ταξιδεύεις αρκετά. Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη;

<<Χρειάζομαι τη Νέα Υόρκη στη ζωή μου. Επειδή πέρασα 12 χρόνια εκεί, θέλω μια στο τόσο να πηγαίνω, να παίρνω λίγο από την ενέργεια της και μετά είμαι καλά. Μου αρέσει πολύ η Ιταλία, χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Και εννοείται οι Κυκλάδες. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω απ' έξω το Μεσολόγγι με το απίστευτο ηλιοβασίλεμα και ιστορία, ούτε το χωριό μας, την Αράχωβα Ναυπακτίας.>>

Με την οικογένειά του γύρισαν στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη παιδί και σύντομα ξεκίνησε να δουλεύει στα Casa di Pasta, Cubanita κ.ά όπου και έμαθε τη δουλειά μέσα και έξω από την κουζίνα. 

Σπούδασε στο ΝΥU και αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του ανέλαβε το Green Kitchen στο Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μετά και από την αποφοίτησή του από το French Culinary Institute, έκανε ένα διάλειμμα από τις οικογενειακές επιχειρήσεις και δούλεψε για Chef όπως ο Daniel Boulud, Alain Ducasse, Gordon Ramsay και Jean Georges Vongerichten. Στην Ελλάδα, έχει αναλάβει τη διαχείριση των «The Burger Joint» με τα αδέρφια του, Φάνη και Θανάση.

O γοητευτικός σεφ και επιχειρηματίας κάνει ένα flashback στην ιστορία της οικογένειάς του στην εστίαση: «Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από την Ορεινή Ναυπακτία. Έφυγε μετανάστης στην Αμερική και κατάφερε, με σκληρή δουλειά, να κάνει 12 εστιατόρια στο Μανχάταν, που λειτουργούσαν σε 24ωρη βάση και πρόσφεραν από ομελέτες μέχρι ριζότο με αστακό. Ωστόσο, ο πατέρας τα πούλησε όλα και ήρθε στην Ελλάδα, γιατί του έλειπε η χώρα του, και άνοιξε πρωτοποριακά, για την εποχή, ρεστοράν».

Πώς βίωσε, όμως, ο ίδιος αυτόν τον εργασιακό... οργασμό; «Με θυμάμαι 12 ετών να παρακολουθώ πώς ελισσόταν στην κουζίνα, ενώ παράλληλα έβλεπα και τη μαμά να φτιάχνει καλό σπιτικό φαγητό, καθώς είχε τρία παιδιά να θρέψει. Μεγάλωσα ουσιαστικά στα μαγαζιά του πατέρα μου».

Έχοντας πλέον σπουδάσει και ο ίδιος την τέχνη της μαγειρικής δίπλα στον πατέρα του αλλά και σε σχολές στο εξωτερικό, τα  τελευταία χρόνια που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα άνοιξε τα εστιατόρια The Burger Joint, σε Γλυφάδα και Ψυχικό, με τα αδέλφια του Φάνη και Θανάση.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Γιώργος Παπακώστας μέ τό 10 τό καλό

μέ τήν ομάδα μπάσκετ της ΑραχωβαςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Γιώργος Παπακώστας στό πανηγύρι τής Αραχωβας τόν 15Αυγουστο 

ΦΩΤΟ:Α.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 
Διαφήμιση