headerphoto
Διαφήμιση
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:Βουβός και ανείπωτος ο θρήνος στο κατευόδιο για τον Πλατανιώτη γαμπρό και την αδελφή του που απεβίωσαν με διαφορά δύο ημερών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Απρίλιος 2020 13:39

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

 

Του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Βουβός και ανείπωτος ήταν ο θρήνος των συγγενών και φίλων που παρέστησαν στην κηδεία του Στέλιου Κέρβερου και της μεγαλύτερης αδελφής του Ελένης Κέρβερου – Κόμπου που απεβίωσαν με διαφορά δύο ημερών, που έλαβε χώρα την Δευτέρα της Διακαινησίμου στο Πορτ Ουάσινγκτον του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο Στέλιος Κέρβερος απεβίωσε την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου σε ηλικία 67 ετών από τον κορωνοϊό, ενώ η Ελένη Κέρβερου – Κόμπου την Μεγάλη Τετάρτη σε ηλικία 75 ετών μετά από πολυετή μάχη με το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Ο Στέλιος ήταν νυμφευμένος με την Γιαννούλα (Ιωάννα ) το γένος Δημ .Αδραχτά από τον Κάτω Πλάτανο Ναυπακτίας πού επισκεπτόταν τακτικά και αγαπούσε πολύ καθώς και οι ντόπιοι του έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση και ήταν εκ των δωρητών του χωριού

Με την Γιαννούλα έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια την Βασιλική και την Παναγιώτα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους και έγιναν δασκάλες. Η Βασιλική (Βίκυ) είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Βεντουράτο, με τον οποίο έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Σπύρο και την Γιάννα. Η Παναγιώτα είναι παντρεμένη με τον Αργύρη Ζερβό με τον οποίο έφεραν στον κόσμο τις δίδυμες Ζωή και Μαριάννα.

Οι συγγενείς και οι φίλοι είχαν έρθει νωρίτερα με τα αυτοκίνητά τους. Τα στάθμευσαν στον προαύλιο χώρο απέναντι από τον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Περίμεναν υπομονετικά και κατά την άφιξη της πομπής με τις νεκροφόρες και την οικογένεια βγήκαν από τα οχήματά τους με τις μάσκες και τα γάντια και έσκυψαν ευλαβικά το γόνυ τους.

Στα πρόσωπά τους έβλεπε κανείς τον πόνο και την θλίψη διότι λόγω των περιορισμών για την πανδημία δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον ναό να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του. Τα παιδιά και τα εγγόνια ήταν οι μόνοι που εισήλθαν στον ναό μαζί με το γράφοντα και αυτό από μόνο του καθιστούσε ακόμη πιο τραγική την όλη εικόνα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ιωάννης Λαρδάς, βοηθούμενος από τον π. Μιχαήλ Παλαμάρα, οι οποίοι τέλεσαν την Νεκρώσιμη Ακολουθία έψαλλαν αρκετές φορές το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» και προσπάθησαν με την συμπόνοια, την αγάπη και τα λόγια παραμυθίας να απαλύνουν τον πόνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Πώς μπορεί να αντέξει και πώς να παρηγορηθεί κανείς όταν είναι υποχρεωμένος εξ αποστάσεως να ασπαστεί την ίδια χρονική στιγμή δύο αδέλφια.

Ο Στέλιος Κέρβερος γεννήθηκε στις 19 Μαϊου 1953 και ήρθε στην Αμερική το 1973 μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Σπούδασε Λογιστικά και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε τράπεζα και μετά ως κτηματομεσίτης, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες εργάστηκε στην ομογενειακή οικοδομική εταιρεία «Xinos Construction Corp». Ηγούνταν του μεταλλουργικού τμήματος της εταιρείας και τα μηνύματα των συνεργατών και των εργαζομένων που ανήρτησαν στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υμνούν την προσφορά του.  

Τον αείμνηστο, όπως επεσήμανε ο Σταύρος Μοδινός (γαμπρός της ανιψιάς του), τον αποκαλούσε θείο και όλοι στην εταιρεία τον αποκαλούσαν «Θείο».  «Ήταν χαρισματικός, μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Ήταν εργασιομανής και το φιλότιμο σε συνδυασμό με την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον καθιστούσαν τον εκλεκτό των εκλεκτών», πρόσθεσε ο κ. Μοδινός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Ο Στέλιος Κέρβερος με την αξιολάτρευτη αδελφή του Ελένη Κέρβερου – Κόμπου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Πηγή:''ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ''-ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

 
Διαφήμιση