headerphoto
Διαφήμιση
Ο Ναυπάκτιος Νίκος Σύψας:Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει από τον κοροναϊό PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2020 14:58

Σύψας: Πολύ περισσότερα τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα από όσα έχουμε επιβεβαιώσει – Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα

Την πεποίθηση ότι η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα θα βρεθεί σε ύφεση σε περίπου οκτώ εβδομάδες, εφόσον βέβαια τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας.

Την πεποίθηση ότι η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα θα βρεθεί σε ύφεση σε περίπου οκτώ εβδομάδες, εφόσον βέβαια τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν καινούργιο ιό που «δεν έχουμε αντισώματα και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην Κίνα διήρκησε περίπου δύο.

Ως εκ τούτου, εξέφραση την πεποίθηση πως εάν στην Ελλάδα «είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι, κρατήσουμε τα μέτρα και ελέγξουμε τη διασπορά, πιστεύω ότι περίπου οκτώ εβδομάδες θα κρατήσει. Τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει. Αρκεί να είμαστε σωστοί και με ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, έκανε λόγο πως η ανάσχεση της επιδημίας στην Κίνα, οφειλόταν στα πολύ αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν και τηρήθηκαν.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Επιπλέον, ο κ. Σύψας εξήγησε ότι ο κοροναϊός, μπορεί να προσβάλει όλες τις ηλικιακές ομάδες, «όμως οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι και έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα. Γι αυτό πρέπει να προστατεύονται».

Ακόμα, υποστήριξε πως δεν είναι γνωστό εάν μια έγκυος που νοσεί από τον ιό μεταδίδει τον ιό στο έμβρυό της, ωστόσο πρόσθεσε ότι παραδείγματα από την Κίνα «έδειξαν ότι το έμβρυο δεν κινδυνεύει».

Το εμβόλιο και άλλες εναλλακτικές

Όσον αφορά την ίαση του ιού, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην αγορά σε διάστημα από 12 έως 18 μήνες, και αναφέρθηκε στο χάπι που ετοιμάζεται.

«Υπάρχουν φάρμακα που βρίσκονται σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές. Τέλος Απριλίου θα έχουμε αποτελέσματα. Εάν είναι καλά, θα έχουμε ένα φάρμακο, για τους ασθενείς που πάσχουν βαρέως. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, έγιναν σχετικές ενέργειες. Θα υπάρχει και στην χώρα μας ένας αριθμός θεραπειών, αλλά θα χορηγείται μόνο σε άτομα που βρίσκονται σε βαριά κατάσταση» κατέληξε. 

πηγή:www.tanea.gr

 

Νικόλαος Σύψας:Ο κορυφαίος Ναυπάκτιος επιστήμονας με τον αδαμάντινο χαρακτήρα

Ο Ναυπάκτιος Νικόλαος Σύψας θεωρείται από τούς ο κορυφαίους επιστήμονες με ένα πλούσιο  βιογραφικό αλλά  ξεχωρίζει και για τον  αδαμάντινο χαρακτήρα του .Είναι Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος ,Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ,Υπεύθυνος  Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας, Πρόεδρος, Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων , ΓΝΑ «Λαϊκό».

Πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του λογω Κορονοϊού .

Ο Νικόλαος Σύψας κατάγεται από την Ορεινή Ναυπακτία ,ο πατέρας του Βασίλειος Σύψας από την Αγία Κυριακή  και η μητέρα του η  δασκάλα,  Μαργαρίτα Θωμοπούλου - Σύψα από την Ελευθέριανη. Η γιαγιά της μάνας της ήταν από την Αγία Τριάδα το γένος Σκουφή. Ο Αδελφός του είναι ο γνωστός Ναυπάκτιος Δικηγόρος Γιώργος Σύψας .Ο Καθηγητής επισκέπτεται τακτικά την Ναύπακτο αφού διαθέτει κατοικία στην Παλαιοπαναγιά.

Ο Νικόλαος Σύψας είναι κάτοχος πτυχίου και διδακτορικού, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και διδακτορικού, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης. Υπήρξε Research Fellow in Medicine, Infectious Disease Unit στα Massachusetts General Hospital και Harvard Medical School στη Βοστώνη των ΗΠΑ(10/1994-3/1997). Επίσης, Research Intern, Infectious Diseases Unit, M.D. Anderson Cancer Center, and Texas University, Houston, Texas, USA (Μάρτιος 2007 – Μάιος 2007).

Στο Διδακτικό του έργο περιλαμβάνονται τα προπτυχιακά μαθήματα Παθολογικής Φυσιολογίας, Παθολογίας και Λοιμώξεων στους 3ετείς, 4ετείς, και 6ετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης τα κατ’ επιλογή μαθήματα Κλινική Ανοσολογία και Λοιμώξεις τόσο στην Ιατρική Σχολή όσο και στην Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι Μέλος της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής σε 12 διατριβές, Διδάσκων σε 8 ΠΜΣ καθώς επίσης έχει υπάρξει Προσκεκλημένος Ομιλητής σε πάνω από 100 Διαλέξεις σε Στρογγυλά Τραπέζια, Σεμινάρια, Ημερίδες και Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα Κλινικών.

Tο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει, 105 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά με 359.867 άθροισμα συντελεστή απήχησης και 3,720 μέσο συντελεστή απήχησης καθώς και 3 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 9 κεφάλαια σε βιβλία, ενώ έχει πραγματοποιήσει 69 και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια αντίστοιχα. Τέλος έχει 207 διαλέξεις – εισηγήσεις σε Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ έχει συμμετάσχει (ως Προεδρείο) σε 51 Στρογγυλές Τράπεζες.

Η δασκάλα, η κα Μαργαρίτα Θωμοπούλου - Σύψα

 

 

 
Διαφήμιση