headerphoto
Διαφήμιση
Σε υψηλούς τόνους και αυτό το Δημοτικό συμβούλιο – Β. Γκίζας: «Τα πεζοδρόμια θα γίνουν με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο» PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 17:56

 

δημοτικό-συμβούλιο-ναυπακτος-πεζοδρόμια-Γκίζας-Κοτσανας-Λουκόπουλος

Το θέμα των πεζοδρομίων επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, κακώς κατά την άποψή μας, μια και, ναι μεν ο νόμος δίνει το δικαίωμα μετά από αίτημα του 1/3 των δημοτικών συμβούλων να επανέλθει το όποιο θέμα προς συζήτηση και πιθανή λήψη διαφορετικής απόφασης από την αρχική, όμως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτές οι λοιπόν προϋποθέσεις δεν υπήρχαν, αφού δεν εμφανίστηκαν από την πλευρά των αιτούντων κάποια νέα στοιχεία που να μπορούν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει το Σώμα στην ανάκλησή της.

Ακόμα και στην περίπτωση που θα αποφασιζόταν από το Σώμα η ανάκληση της αρχικής του απόφασης, η νέα θα ακυρωνόταν από τον ελεγκτή νομιμότητας, μια και δεν ίσχυαν τα παραπάνω.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο έγινε η συζήτηση, με το μόνο θετικό, άκρως σοβαρό, την σωστή και χωρίς κραυγές ενημέρωση των δημοτών για το θέμα.

Ο εισηγητής του θέματος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Λουκόπουλος  επέμεινε στην ανάκληση της απόφασης προτείνοντας την συνέχιση του έργου των πεζοδρομίων ανατολικά, στην περιοχή Σκα, αλλά και επί της οδού Θέρμου, σημειώνοντας πως «δεν μπαίνουν στο ίδιο ζύγι οι ανθρώπινες ζωές με την αγορά των απορριμματοφόρων»!

Πρότεινε:  να  χρηματοδοτηθεί το ΓΠΣ,  μέσω δανείου να αγοραστούν και τα απορριμματοφόρα  που έχει ανάγκη ο Δήμος, καλώντας το συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφασή του για την διακοπή του έργου των πεζοδρομίων.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα, ο Γιάννης Μπουλές τόνισε πως τα πεζοδρόμια θα γίνουν με τον πιο ορθολογικό τρόπο και με τις απαραίτητες μελέτες, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως τα ήδη κατασκευασμένα πεζοδρόμια θα αναγκαστεί ο Δήμος να τα ξηλώσει μια και θα πρέπει να γίνουν οι συνδέσεις κατοίκων με την αποχέτευση στην συγκεκριμένη περιοχή.

Με παραλληλισμούς, χαρακτηρισμούς  και… λογοπαίγνια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ανδρέας Κοτσανας  προσομοιάζοντας με οδηγό που για πρώτη φορά πιάνει τιμόνι και νομίζει ότι γνωρίζει να οδηγεί όχημα,  τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, χαρακτηρίζοντας τον Βασίλη Γκίζα άσχετο με το αντικείμενο και πως ανοίγει θέματα που τον εκθέτουν, με στόχο «να ξηλώσει το πουλόβερ» που δημιούργησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Δεν μπορεί ένας δήμαρχος 60 ημερών να ανατρέψει τα πάντα, σημείωσε χαρακτηριστικά. Για μελέτες και για νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου για τα πεζοδρόμια, ούτε λόγος!

Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τα πεζοδρόμια στην περιοχή του Σκα, σημείωσε ο Γιώργος Σιαμαντάς, τονίζοντας πως πήρε τρία χρόνια να πάρουν το πράσινο φως από την περιφέρεια για το έργο. λέμε ναι για την αγορά των απορριμματοφόρων αλλά προέχει η ασφάλεια των πολιτών, σημείωσε κλείνοντας.

Την άποψη πως πρέπει να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια κατέθεσε ο Γιώργος Γούλας , τονίζοντας πως είναι παράλογο να καταργείται το έργο, στο οποίο υπάρχουν λάθη αλλά μπορεί να διορθωθούν. Ένα έργο που το ζητά η ίδια η κοινωνία, σημείωσε.

Με ύβρεις, κραυγές και κηδιόχαρτα για την δημοτική αρχή, που δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή,  δεν γίνεται αντιπολίτευση, είπε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Παπαβασιλείου. Ειδική αναφορά έκανε και για το κ. Κοτσανά σημειώνοντας με έμφαση πως αν βρισκόταν στην από ’δω πλευρά θα επιχειρηματολογούσε διαφορετικά. Απευθυνόμενος δε προς τον Τάκη Λουκόπουλο τον προέτρεψε να κάνει αντιπολίτευση με τον δικό του ακέραιο τρόπο και να μην παρασύρεται από ανθρώπους που αμαύρωσαν την εικόνα του ως δήμαρχο.

Την δυσαρέσκεια των μελών της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου μετέφερε κατά την  ομιλία της η πρόεδρος του οργάνου Μυρτώ Κιμινουλάκη, δηλώνοντας ταυτόχρονα την διάθεση για συνεργασία αλλά και την ανάγκη συνέχισης του έργου των πεζοδρομίων ανεξαρτήτως από πού θα προέρχεται η χρηματοδότησή τους.

«Περίσσεψαν ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση»

Γκίζας-Βασίλης-δήμαρχος-ναυπακτος-δημοτικό-συμβούλιο-ναυπακτος-πεζοδρόμιας-Κοτσανας-Λουκόπουλος

Τα πεζοδρόμια θα γίνουν με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο, δήλωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στην ομιλία του. Αφού έκανε μια σύντομη αναφορά για την λάθος βάση της συζήτησης  για τα πεζοδρόμια, που επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, την χαρακτήρισε μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθούν οι δημότες.

Αν είχατε προτεραιότητα τα  πεζοδρομία, θα είχατε ξεκινήσει από τον πρώτο χρόνο της θητείας σας την εκπόνηση μελετών και θα είχατε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε σήμερα, η όποια δημοτική αρχή,  να υλοποιήσει το έργο.

Η κοινωνία αξιώνει να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια όπως πρέπει, είπε,  συμπληρώνοντας  ότι περίσσεψε ο λαϊκισμός με την παραπληροφόρηση και τα κηδιόχαρτα, χαρακτηρίζοντας χαμηλού  επιπέδου αντιπαράθεση τα όσα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα.

«Πρέπει να είμαστε λογικοί και πραγματιστές. Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία είναι να γίνει το έργο και όχι από ποια τσέπη θα βγουν τα χρήματα. Εγκαλούμαστε για τις παροχές στην καθαριότητα και όταν πάμε να το διαχειριστούμε σηκώνετε τις σημαίες της νεκρολογίας.

Αντί η προηγούμενη δημοτική αρχή να παραπλανεί ότι δεν θα γίνουν πεζοδρόμια θα έπρεπε να είναι αρωγός, να αναγνωρίζει τα λάθη της και να προχωρήσουμε μαζί στην κατασκευή τους.  Όλα θα γίνουν στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο» τόνισε με έμφαση κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.

πηγή:nafsweek.gr

 
Διαφήμιση