headerphoto
Διαφήμιση
Κάτω Πλάτανος:εγκαινεια Λαογραφικού Μουσείου Τό όραμα τού Δημήτρη Αγγελή-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Αύγουστος 2019 18:21

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνονται οι Diplatanos Aitoloakarnanias και Leonidas Danias, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

 

Το όραμα του Δημήτρη Αγγελή που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, να καταστεί το κλειστό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πλατάνου ένα σύγχρονο Λαογραφικό Μουσείο έγινε πραγματικότητα. Ο Δημήτριος Αγγελής γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Πλατάνου για πολλές δεκαετίες και η σύζυγος του Μαρία διέθεταν από τις συντάξεις τους το περίσσευμα τους και με μεγάλο αγώνα συγκέντρωσαν και αγόρασαν πολλά αντικείμενα μιας άλλης εποχής .Και ήρθε η ώρα που με εισφορές χωριανών (κυρίως από την Αμερική) και του Δήμου Ναυπακτίας με την επίβλεψη του Λεωνίδα Δανιά ,να διαμορφωθούν οι αίθουσες και να ανακαινιστεί το κτίριο για να στεγάσει με ασφάλεια τα αντικείμενα Την επιμέλεια την οργάνωση του χώρου και την τακτοποίηση των εκθεμάτων ανέλαβε ο Νίκος Δεδόπουλος ο οποίος είχε την πείρα της ανάλογης αρχικής προσπάθειας διαμόρφωσης και του Λαογραφικού Μουσείου Πλατάνου .Στα λαμπερά εγκαίνια όλοι ήταν ενθουσιασμένοι που ο Πλάτανος διαθέτει πλέον δύο εξαιρετικά Λαογραφικά Μουσεία και το μοναδικό Μουσείο της Ενιαίας Εθνικής Αντίστασης Ακολούθησε η καθιερωμένη γιορτή της τηγανίτας με κεράσματα στους παρευρισκομένους

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Nikolaos Dedopoulos, άτομα στέκονται, γένι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

http://www.e-nafpaktia.gr/images/stories/kp1.jpg

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2000

Η συντακτική επιτροπή του «Απόδημου Πλατανιώτη» επέλεξε για εφέτος έναν άνθρωπο από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, από την πατρίδα μας την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που αναδεικνύεται για εφέτος άνθρωπος της χρονιάς είναι ο Δημήτρης Αγγελής.

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Ναυπακτίας. Μην μπορώντας να ευδοκιμήσει στο άγονο χώμα του χωριού του επήγε στην Αθήνα όπου και εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.

Η πορεία της ζωής του όμως τον έφερε και από τον Κάτω Πλάτανο όπου έκανε μια πολύ σημαντική στάση και απόφαση. Παντρεύτηκε την σύντροφο της ζωής του Μαριγούλα Σικόλα, κόρη του αειμνήστου Γεωργίου Σικόλα. Παρ’ ότι ο Δημήτρης Αγγελής δεν είναι γεννημένος στα χωριά μας, εν τούτοις ενδιαφέρεται πολύ γι’ αυτά.

Είναι δραστηριοποιημένος στον Σύλλογο Κάτω Πλατανιωτών η «Αγία Παρασκευή». Ενδιαφέρεται για τα κοινά των χωριών μας και γράφει ταχτικά τα νέα και ζητήματα του τόπου μας στον «Απόδημο Πλατανιώτη».

Τα γραπτά του αποπνέουν αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Αυτή η αγάπη για τα χωριά μας, αν και Κάτω Πλατανιώτης- Πλατανιώτης εξ αγχιστείας, και η φλόγα συμμετοχής του στα κοινά, είναι οι δραστηριότητες που ανέδειξαν τον Δημήτρη Αγγελή άνθρωπο της χρονιάς για εφέτος. Εμείς δεν έχουμε παρά να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε να συνεχίσει ν’ αποτελεί πρότυπο δραστηριότητας για τα χωριά μας.

Για τον «Απόδημο Πλατανιώτη».

Ιατρός Αντώνης Βλάντης 

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.facebook.com/zisimos.vasilis/videos/454620845390102/?fref=pb&hc_location=friends_tab

https://www.facebook.com/zisimos.vasilis/videos/454619665390220/?fref=pb&hc_location=friends_tab

https://www.facebook.com/zisimos.vasilis/videos/454613772057476/?fref=pb&hc_location=friends_tab

 
Διαφήμιση