headerphoto
Διαφήμιση
Αναταράξεις στη Δημοτική αρχή Ναυπακτίας PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 00:11

 

 

Εκρηκτικό το κλίμα στην ‘’ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ‘’με διαγραφές ,αποχωρήσεις και ενθεν και ενθεν δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες.

Τις τελευταίες εξελίξεις μας μεταφέρουν  με αναρτήσεις τους το  nafsweek.gr καί τό emprosnews

Αγρίεψε το παιγνίδι! Πιέσεις και προς Φράγκο

Το παρασκήνιο των «διαγραφών» έχει και συνέχεια στην «Ενωτική Πρωτοβουλία», με το κλίμα στην δημοτική αρχή να είναι εκρηκτικό.

Το θέμα της διαγραφής Σμπούκη που τέθηκε επιτακτικά κατά την πρόσφατη σύγκληση της ολομέλειας της  «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, με φωνές, απειλές και με τις εντάσεις να εκτονώνονται στα έπιπλα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, για  δική του αποχώρηση, δεν πέρασε.  

Αυτό ακριβώς καταγράφεται και στην ανακοίνωση που ακολούθησε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…έθεσαν τον εαυτό τους εκτός της δημοτικής παράταξης».

Πρακτικά για να διαγραφούν οι Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Κούκουνας και Σμπούκη  θα πρέπει να αποφασίσουν τα 2/3 της δημοτικής παράταξης, με τα «κουκιά» να μην βγαίνουν, αφού απαιτούνται 10 ψήφοι .

Και εδώ ήρθαν οι επόμενες πιέσεις, αυτή τη φορά προς τον αντιδήμαρχο Αντώνη Φράγκο, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δέχτηκε να ψηφίσει τα περί διαγραφής.

Ιδιαίτερα με την περίπτωση Σμπούκη  προέδρου της ΔΕΥΑΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης δεν έχει λόγο, με το κλίμα εντός της επιχείρησης να είναι υπέρ της.

Η μόνη πιθανότητα πλέον που μπαίνει σαν σενάριο, και με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά να έχει από καιρό εκφράσει την άποψη να περάσει η ΔΕΥΑΝ στην Δ/ση Περιβάλλοντος, μένει να έρθει πρόταση μομφής προς το πρόσωπο της Αγγελικής Σμπούκη από την δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ βεβαίως μπαίνουν δυο παράμετροι:

1. Απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει μια τέτοια πρόταση, άρα και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης, που υπεύθυνα και σοβαρά σκεπτόμενη μάλλον δεν θα εμπλακεί σε «ενδοπαραταξιακά» θέματα.

2. Απαιτείται σοβαρή αιτιολογία για την αποπομπή της προέδρου της ΔΕΥΑΝ, για να μην απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη – θυμίζουμε την περίπτωση της αποπομπής Κ. Νούλα από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΝ.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν και τις εντάσεις να μη δείχνουν πως πάνε προς εκτόνωση, τα σενάρια είναι αρκετά… 

Το παρασκήνιο της… διαγραφής  

Με τις επιστολές Κοτρωνιά και Σαλαμούρα  προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, όπου δηλώνουν πως δεν θα συμπορευτούν με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Συγκλήθηκε η  ολομέλειας της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία, όπου και τέθηκε το θέμα, σε μια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θυελλώδη …συνεδρίαση, με τις εντάσεις να εκτονώνονται στα έπιπλα της αίθουσας.  

Κατά την συνάντηση υπήρξαν πιέσεις προς τους Αγγελική Σμπούκη και Θανάση Κούκουνα να δηλώσουν αν θα είναι υποψήφιοι με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» στις εκλογές του Μαΐου.

Το θέμα της διαγραφής τους τέθηκε επιτακτικά από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, με τις φωνές να ακούγονται σε αρκετή απόσταση, ζητώντας να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, βάζοντας μάλιστα και το δίλλημα της δικής του αποχώρησης, σε αντίθετη περίπτωση.  

Πρότεινε μάλιστα να αναλάβει εκείνος το τιμόνι της ΔΕΥΑΝ, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό, καθώς η πρόεδρος Αγγελική Σμπούκη δεν δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρεί, οδηγώντας τις σχέσεις ιδιαίτερα με τον αντιδήμαρχο στα άκρα…   

 

Πηγή:nafsweek.gr

 

 Δεν λέει όχι ο Α. Κοτσανάς για τη ΔΕΥΑΝ
 
Οι εξελίξεις στην «Ενωτική Πρωτοβουλία» τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, με το βλέμμα όλων τώρα να είναι στραμμένο  στο τι θα γίνει με τους δημοτικούς συμβούλους που είναι εκτός ομάδας, και πολύ περισσότερο με εκείνους που κατέχουν και χαρτοφυλάκια.

Η υπόθεση, βέβαια, δεν είναι τόσο απλή, καθώς για να υπάρξουν αλλαγές σε συγκεκριμένες θέσεις (πχ πρόεδρος ΔΕΥΑΝ ή ΧΥΤΑ) δεν απαιτείται μόνο η βούληση της δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως η συγκατάθεση των διοικητικών συμβουλίων των φορέων αυτών. Η ανάκληση των προσώπων από το κορυφαίο όργανο του δήμου, που σήμερα κατέχουν τις θέσεις αυτές, για να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί, πηγαίνοντας με τη μορφή μομφής στη συνέχεια στα συμβούλια των φορέων, θα πρέπει να περιλαμβάνει αιτιολόγηση που σχετίζεται με το έργο που παράγουν οι πρόεδροι, πράγμα αρκετά δύσκολο αυτή τη στιγμή. Η άλλη περίπτωση για να απαιτηθεί αλλαγή τους είναι να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη, αφού έχουν επιλεγεί για εκεί ως μέλη της πλειοψηφίας.

Τις τελευταίες ώρες στην πόλη υπάρχει έντονη φημολογία για το ποιος πηγαίνει που, με κορυφαίο σενάριο όλων το ότι στην κεφαλή της ΔΕΥΑΝ προορίζεται ο Ανδρέας Κοτσανάς. Η πληροφορία αυτή, μάλιστα, είναι αρκετή για να προκαλέσει πολλές συζητήσεις, κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος είναι εδώ και χρόνια υπερασπιστής της άποψης να κλείσει η ΔΕΥΑΝ, μεταφέροντας όλο το φόρτο εργασιών της στο δήμο.

Υπάρχει ενδιαφέρον του Αν. Κοτσανά 
Επικοινωνώντας μαζί τους μας είπε ότι ο ίδιος θα έθετε εαυτόν στη διάθεση της πλειοψηφίας για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, στην περίπτωση που συνέτρεχε θεσμικά μία από τις παραπάνω συνθήκες που σας αναφέραμε, δείχνοντας όμως φανερά πως δεν λέει όχι στο ενδεχόμενο, μιας και η υπηρεσία στην οποία προΐσταται σήμερα είναι «συγγενής» με τη ΔΕΥΑΝ. Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση του, απέναντι στα όσα κατά καιρούς έχει πει για την εταιρεία, μας είπε ότι αν αναλάμβανε πρόεδρος θα έκανε εισηγήσεις που θα σχετίζονταν με την καλύτερη δυνατή λειτουργία της, παραμένοντας εμφανώς οπαδός της άποψης που λέει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές.

«Μολών λαβέ»: Η Αγ. Σμπούκη προς τον Α. Κοτσανά για τη ΔΕΥΑΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», και σε συνέχεια των σεναρίων που θέλουν τον Ανδρέα Κοτσανά να πηγαίνει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΝ (διαβάστε εδώ)  η νυν πρόεδρος Αγγελική Σμπούκη δεν είναι σήμερα στις προθέσεις της να παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει, μην αποφεύγοντας όμως να σχολιάσει, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, και τα όσα συζητιούνται.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος, μας είπε να μεταφέρουμε, ως θέση της, μόνο τη φράση «Μολών λαβέ», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Ανδρέα Κοτσανά, με τον οποίο οι πολιτικές σχέσεις τους δεν υπήρξαν και οι πλέον αρμονικές εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή:emprosnews

 

 
Διαφήμιση