headerphoto
Διαφήμιση
Αποχαιρετισμός στον σεβαστό και ΑΘΑΝΑΤΟ για πάντα στις καρδιές μας, Πατέρα,Φίλο και Αδελφό Πάπα-Θανάση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 20:27

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

Κοσμοσυροή χθες στο χωριό μας, για να προσκηνήσει το σκήνωμα και να οδηγήσει τον Παπαθανάση μας στην τελευταία του κατοικία.Μάτια βουρκωμένα,χειλη τρεμάμενα, πρόσωπα σκυθρωπά καθ΄όλη την εξόδειο ολουθεία. Η εκκλησιαστική Επιτροπή δια του Αντιπροέδρου της Δημητρίου Βλάχου,αποχαιρετησε τον σεβαστό και ΑΘΑΝΑΤΟ για πάντα στις καρδιές μας, Πατέρα,Φίλο και Αδελφο Παπαθανάση. " Σεβάσμιε πατέρα Αθανάσιε
Εγκάρδιε φίλε και για 10 περίπου χρόνια συνεργάτη στην Εκκλησιαστική Επιτροπή .
Πένθιμα χτύπησαν σήμερα οι καμπάνες του Αγίου μας, για την απώλεια του απλού λεβίτη, που για 33 συναπτά έτη υπηρέτησε τον Άγιο Άθανάσιο.
Ποιος μπορούσε να φανταστεί, Παπαθανάση μου, ό,τι όταν, μετά από προτροπή και μεγάλη επιμονή, των μακαριστών φίλων σου, Θεόδωρου Ζυγούρη και Βασίλη Βλάχο, να ανέβεις στο ψαλτήρι, θα ήταν σημαδιακή στιγμή που θα κοθόριζε μελλοντικά τη ζωή σου. Πιστεύω ό,τι αυτό ήταν και το θέλημα του Αγίου Αθανασίου, σαν είχε μείνει χωρίς ιερέα ,μετά τον θανατο του μακαριστού Παπακώστα.
Έτσι το 1976, μπήκες στον ιερό κλήρο και εξήλθες το 2009,χωρίς έκτοτε να σταματήσεις ,ούτε στιγμή, να υπηρετείς τον Άγιο Αθανάσιο και να συμμετέχεις σ΄ όλες τις θείες λειτουργίες του .
Σαν άρχιζε η όρασή σου, σιγά σιγά να σε αφήνει και έπρεπε να διαβάζεις το Ιερό Ευαγγέλιο στην Ωραία Πύλη, «κράτα το φακό μούλεγες » εστιάζοντας στο κείμενο, για να συνεχίζεις το διάβασμά του.
Το 2010 με φώναξες και επιτακτικά μου ζήτησες να μπώ στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, κάτι που ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό μου ,να γίνω επίτροπος στον Αγιο Αθανάσιο. Όμως δεν μπορούσα να σου το αρνηθώ και μαζί με άλλους 12 συγχωριανούς, αποτελέσαμε και αποτελούμε την Εκκλησιαστική Επιτροπή και με μια υποδειγματική συνεργασία εκτελούσαμε τα καθήκον μας.
Στις 29 Αυγούστου ,σαν άκουσες ότι θα γίνει λειτουργία, έπειτα από πολλά πολλά χρόνια εγκατάλειψης του Αϊ Γιάννη, σκίρτησε η καρδιά σου, και παρά τα προβλήματα της υγείας σου,που άρχισαν να κάνουν την έμφανισή τους, πρωϊ πρωϊ κατέφθασες στο εκκλησάκι « Έλα ρε Τάκη ,μου είπες, έλα να με ντύσεις για τελευταία φορά» . καταλάβαινες ό,τι οι δυνάμεις σου σε εγκατέλειπαν
Σήμερα ,όλοι οι συγγενείς, όλοι οι χωριανοί, όλοι οι φίλοι, είμαστε εδώ , για να σου αποδώσουμε τον ελάχιστο φορο τιμής, για ότι έκανες για μας και να παρακαλέσουμε τον Άγιο Αθανάσιο, που τόσο θερμά υπηρέτησες, να μεσιτεύσει προς στον Πανάγαθο Θεό, να σε κατατάξει στην χορεία των δικαίων.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή στο άκουσμα του θανάτου σου, με το υπ΄αριθμον …6./30 Οκτωβρίου 2018 Πρακτικό της, αποφάσισε:
Α. Να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του χωριού μας.
Β. Να συγκεντρωθεί όλο το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, που είναι αρκετά μεγάλο και μαζί με τη φωτογραφία σου, να τοποθετηθούν στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγίου Αθανασίου.
Γ. Nα προσφερθεί γεύμα στους οικότροφους του Γηροκομείο Σπερχειάδας για την συγχώρεση της ψυχής σου.
Δ. Να τυλιχθεί το φέρετρό σου , με τις σημαίες του Αγίου Αθανασίου, κατά την μεταφορά σου από τον Ναό μέχρι την τελευταία σου κατοικία. 
Καλόν Παράδεισο και Αιωνία η Μνήμη σου, Πατέρα Αθανάσιε, Φίλε και συνεργάτη.

Δημήτριος Βλάχος

 
Διαφήμιση