headerphoto
Διαφήμιση
Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ανακαλύψεις την Ναύπακτο-ΦΩΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 23:29

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, σύννεφο, λυκόφως, πλεούμενο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

 

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ανακαλύψεις την ελληνική φύση. Μια όμορφη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά, 42 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 10 χιλιόμετρα από το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου, υπόσχεται να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές που θα σας αναζωογονήσουν και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις αντοχές σας.

Πρόκειται για τη Ναύπακτο. Αυτήν τη ζωντανή καστρόπολη που είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της, ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της.

Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.

Οι μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις της Ναυπάκτου που οφείλονται σε διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις και κλιμακώνονται από την αρχαιότητα έως και την τουρκοκρατία, παρά τις καταστροφές και τις φθορές που έχουν υποστεί, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της, στις παραλίες ή στον λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα.

Φτάνοντας στη Ναύπακτο μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα ποτό στις καλαίσθητες καφετέριες που βρίσκονται γύρω από την πλατεία του λιμανιού. Ο ίσκιος των δύο πελώριων πλατανιών μπορεί να σας δροσίσει, ενώ συγχρόνως θα έχετε μπροστά σας τη θέα του μικρού γραφικού βενετσιάνικου λιμανιού με τη μεγάλη ιστορία.

Στον δυτικό βραχίονα του λιμανιού υπάρχουν δύο αγάλματα ηρώων που μας θυμίζουν ναυτικά συμβάντα από τη μακρόχρονη ιστορία αυτής της μικρής πόλης.

Το πρώτο είναι του διάσημου Ισπανού λογοτέχνη Μιχαήλ Θερβάντες (1547-1616), ο οποίος το 1571 σε ηλικία 23 χρόνων πήρε μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, όπου έχασε το ένα χέρι του.

Το δεύτερο, ψηλά στον προμαχώνα του λιμανιού, είναι του Γεωργίου Ανεμογιάννη (1796-1821) από τους Παξούς, ο οποίος τον Μάιο του 1821 σε ναυτική επιχείρηση κατά της τουρκοκρατούμενης Ναυπάκτου προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πυρπολήσει τουρκική κορβέτα, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κερδίζει αμέσως ένα κτιριακό συγκρότημα με επιβλητική μορφή, ο Πύργος Μπότσαρη του15ου αιώνα. Σήμερα ο πύργος ανήκει στο Ιδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και φιλοξενεί διαρκή έκθεση αντιγράφων από πίνακες, χάρτες και σχεδιαγράμματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Μπροστά ορθώνεται η Σιδερόπορτα, η μοναδική πύλη επικοινωνίας μεταξύ της συνοικίας του Λιμανιού και της συνοικίας του Τζαμιού. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιβλητικά σημεία των οχυρώσεων της Ναυπάκτου.

Η συνοικία του Τζαμιού με τα μικρά πέτρινα σπίτια είναι το μέρος όπου μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους εγκαταστάθηκαν Σουλιώτες αγωνιστές. Λίγο πάνω από το Ρολόι, στην οδό Σουλίου, βρίσκεται το αρχοντικό της οικογένειας Τζαβέλα. Είναι μία από τις λίγες σωζόμενες παλιές οικίες εντός του φρουρίου.

Στην πλατεία Δήμου Φαρμάκη, στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια. Δίπλα από την πλατεία βρίσκεται ένα αξιόλογο ιδιωτικό μουσείο, το Μουσείο Κειμηλίων 1821 - Φαρμάκη, με πολύτιμα εκθέματα του απελευθερωτικού αγώνα της οικογένειας Φαρμάκη

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, σύννεφο, λυκόφως, πλεούμενο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, λυκόφως, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

ΦΩΤΟ:ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018-ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟ:ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 -ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΖΑΣ

 
Διαφήμιση