headerphoto
Διαφήμιση
Από “φιάσκο” σε “φιάσκο” PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 23:47

          Φωτογραφία του Giannis Spyropoulos.

Τού Γιάννη Σπυρόπουλου

Δημοτικού Συμβούλου Ναυπακτίας

Το αφήγημα ΝΟΣΤΟΣ έκλεισε αφήνοντας πικρόχολη γεύση. Συμβαίνει αυτό όταν κάποιοι διέπονται από μαξιμαλιστικές αντιλήψεις και ταυτόχρονα ποντάρουν σε ίδιο πολιτικό όφε-λος. 

Το μοναδικό ίσως περιστατικό που δεν αναδείχθηκε είναι αυτό που εξελίχθηκε στην παλη-οβούνα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της σήραγγας από τον Πρωθυπουργό. Εκεί λοιπόν στη μοναδική επικοινωνιακού χαρακτήρα συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρωθυπουργό, αντί ο Δήμαρχος να αναδείξει κάποιο θέμα μείζονος σημασίας , ιστορικό (ναυμαχία της Ναυπάκτου) ή δομικό (κατασκευή σήραγγας για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού) θεώρησε κορυφαίο γεγονός τη ΝΟΣΤΟΣ.
Έχει αποτυπωθεί σε όλους η εικόνα με τον Δήμαρχο να ζητάει τη βοήθεια του Πρωθυπουργού για τη ΝΟΣΤΟΣ και ο Τσίπρας έκπληκτος να δίνει την τετριμμένη απάντηση “θα κάνω ό,τι μπορώ…”, κάτι δηλαδή σαν “γράψτου σπίτι….”.

Η ΝΟΣΤΟΣ λοιπόν, ούτως ή άλλως δυστυχώς αποτελεί παρελθόν. Ήγγικεν η ώρα όμως και ένα άλλο αφήγημα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο να πάρει και αυτό την οδό της πικρής λήθης.

Αναφέρομαι βέβαια στο “αγωνιστικό” πλαίσιο σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας. Αυτές οι δράσεις και συμπεριφορές έχουν οδηγήσει το Δήμο σε αδιέξοδα, τη στιγμή μάλιστα που διαδραματίζονται με την πανηγυρικά ομόφωνη  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένα βήμα λοιπόν πριν την καθολική ανυποληψία για τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμού του τόπου μας και κάποιοι πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα. Ακούω και διαβάζω ένθεν και εκείθεν ότι “κερδάμε….” και προσπαθώ να θυμηθώ τα γκολ που σημειώσαμε.

Επιγραμματικά λοιπόν και δίχως σχόλια.

• Σε εκδήλωση δημόσιου φορέα της πόλης προς τιμήν του Δ. Παπαχαραλάμπους, του αν-θρώπου που σε μέγιστο βαθμό οφείλει η πόλη τη σύγχρονη ταυτότητά της, η Δημοτική Αρχή την απαξιώνει και προγραμματίζει την ίδια μέρα και ώρα την ανάρτηση πανό στο Αντίρριο, όπου σύσσωμη παρευρίσκεται.
Το πανό αυτό στη θέση που βρίσκεται αντικειμενικά προσφέρει ψυχολογική στήριξη στους ταξιδιώτες για τη συνέχεια, μετά την ψυχρολουσία του κόστους διέλευσης της γέφυρας. Η τοποθέτησή του στο ρεύμα προς Αθήνα και πριν τον κόμβο του Αντιρρίου θα μπορούσε να συμβάλει τουλάχιστον στην εναλλακτική επιλογή της πορθμιακής γραμμής και αξιοποίηση της διαφοράς κόστους διέλευσης προς όφελος της οικονομίας του Αντιρρίου.

• Σε προγραμματισμένη συναυλία της ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” στο κάστρο Α-ντιρρίου, η Δημοτική Αρχή ξεπερνώντας σε πάθος κάποιους δόκτορες επί της καταγγε-λίας κατόρθωσε μετά από αγώνα να την ακυρώσει. Επικαλέστηκε το γράμμα του νόμου και έθεσε “ενώπιος ενωπίω” οποιονδήποτε αδρανήσει για την εφαρμογή του. Το κάστρο κατασκευάστηκε πριν πέντε αιώνες και δεν είναι δυνατόν να τηρεί το γράμμα του σημε-ρινού νόμου.
Αναρωτιέμαι αν η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τα “απόνερα” αυτής της ενέργειας. Δεν θα αναφερθώ στον πανελλήνιο διασυρμό και για την ταύτιση που επιχειρήθηκε με τα μαύρα χρόνια της χούντας.

• Ένα ακόμα συμβάν και δεν περιγράφω άλλο, “κερδάμε” εξάλλου…
Σε εκδήλωση δημόσιου φορέα στη γέφυρα ασκήθηκε λεκτική βία και πίεση από μέλη της Δημοτικής Αρχής σε εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, επικαλούμενοι την ομόφωνη Απόφα-ση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ακυρώσει τη συμμετοχή του, όπερ και εγέ-νετο. Την ίδια στιγμή στην εκδήλωση συμμετείχαν άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής και ο Περιφερειάρχης, οίτινες δεν σεβάστηκαν την Απόφαση αυτή. Τραγέλαφος !!!

Η όλη καμπάνια διαφημίζεται στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο επιβαρύνοντας την τσέπη των πολιτών.

Δεν αρκούν όμως τα παραπάνω. Συντελέστηκε και το ποθούμενο ποιοτικό άλμα. Ο μικρός Δαυίδ κατόρθωσε να διευκολύνει τον Γολιάθ σε αυτό που δυσκολευόταν ο ίδιος να ξεστο-μίσει: Επιμήκυνση της Σύμβασης.
Αδέρφια, δεν “κερδάμε” απλά, “Ν Ε Ν Ι Κ Η Κ Α Μ Ε”!

 

 
Διαφήμιση