headerphoto
Διαφήμιση
Βασιλική Μακρή, η κρεοπώλης της γειτονιάς PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 21:37
 
 
 
 
Το κρεοπωλείο της για την Βασιλική Μακρή σημαίνει πολλά. Είναι η δική της επιχείρηση που εδώ και 33 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της με βασικό κριτήριο την άριστη ποιότητα προϊόντων και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών της.
 
Τι αγαπάς περισσότερο στο επάγγελμα αυτό;
Αυτό το επάγγελμα, το κρεοπωλείο, το αγαπώ πάρα πολύ. Το γνώρισα απο τον πρώην συζυγό μου. Όταν η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να εργαστώ μόνη, αποφάσισα να συνεχίσω και να εφαρμόσω όλες τις ιδέες που είχα δει μέχρι τότε και όλα τα μυστικά που είχα μάθει.
Έχει μυστικά ένας καλός κρεοπώλης;
Βεβαίως, όπως κάθε επαγγέλμα έτσι και το δικό μας έχει μυστικά. Το βασικότερο όμως είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να σέβεσαι τον πελάτη.
Τι εννοείς;
Όταν λέω να σέβεσαι εννοώ να δίνεις καλής πάντα μα πάντα καλής ποιότητας κρέας στον πελάτη. Δεν μπορείς να τον κοροιδέψεις. Κι αυτός είναι και ένας λόγος που εμείς, τα συνοικιακά κρεοπωλεία υπέρεχουμε των μεγάλων αλυσίδων.
Αλήθεια γιατί να προτιμήσει μια νοικοκυρά εσάς ή αλλον ντόπιο κρεοπώλη;
Μα ακριβώς γιατί όπως σου είπα εμείς ξέρουμε τους παραγωγούς μας. Γνωρίζουμε με τι τροφές μεγαλώνουν τα ζώα. Συνεργαζόμαστε με σφαγεία καθαρά, πιστοποιημένα, σύγχρονα. Και κάτι ακόμη, διατηρούμε ακόμη, τις τιμές χαμηλές και για όλα τα πορτοφόλια.
Μιλάς συνέχεια στον πληθυντικό... διακρίνω μια αγάπη για τους συναδέλφους σου. Είναι έτσι;
Πράγματι. Οι σχέση μου όλους είναι σωστή, ανθρώπινη και επαγγελματική. Ο ένας υποστηρίζει και στηρίζει τον άλλον. Και όλοι μαζί δίνουμε καθημερινά αγώνα με την προσωπική μας δουλειά και ζητούμε από τους καταναλωτές να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όλες τις εποχές. Γιατί το αξίζουμε. Και γιατί τους αξίζει να ξέρουν τι φέρνουν στο μεσημεριανό τους τραπέζι.
Στο κρεοπωλείο σου τι προϊόντα μπορεί να βρει κανείς;
Στο κατάστημα μου, θα βρει κάνεις πολύ παραδοσιακά προϊόντα, προϊόντα τα οποία η κάθε οικογένεια προτιμά να συμπεριλαμβάνει σε κάθε της γεύμα. Προϊόντα που αποτελούν κομμάτι της ελληνικής καθημερινότητας, όπως 100% μοσχαρίσιο κρέας, αρνάκι γάλακτος της περιοχής μας αλλά και ζυμαρικά ελληνικής παραγωγής και προέλευσης.
Έχω πολλές απορίες: Ποιο είναι το πιο ακριβό κομμάτι του μοσχαριού; Το πιο νόστιμο;. Αυτό με τα λιγότερα λιπαρά;
Μάλλον χρειάζεσαι ιδιαίτερα μαθήματα. 'Η μάλλον γι αυτό το λόγο είμαστε εμείς εδώ. Ο κάθε ένας από εμάς τους "χασάπηδες της γειτονιάς", έχουμε την γνώση, την εμπειρία και το μεράκι να λύνουμε τέτοιες απορίες και να προσφέρουμε το καλύτερο κρέας στην σωστή τιμή.
Μιλώντας για τιμή. Θεωρείς πως η έννοια της ποιότητας συνδέεται με την έννοια της τιμής;
Σίγουρα οι δυο αυτές έννοιες συνδυάζονται. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Μπορούμε να βρούμε πολύ καλά προϊόντα σε αρκετά καλές τιμές. Προσωπικά, όσο μπορώ έχω μειώσει τις τιμές, γιατί βλέπω πως ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται πολύ. Βασική μου επιδίωξη είναι να σταθώ δίπλα στους καταναλωτές, κατανοώντας τις ανάγκες και τις δυνατότητές του παράλληλα. Και αυτό θα κάνω και στις γιορτές του Πάσχα, που κατά κανόνα εμείς οι κρεοπώλες έχουμε την τιμητική μας.
Γενικά τι σου αρέσει να μαγειρεύεις;
Τα πάντα, αλλά τελευταία έχω εμμονή με μια συνταγή που μου έμαθε φίλος στα #Λαδάδικα#Θεσσαλονίκης, το χοιρινό με δαμάσκηνο.
Έχεις τραυματιστεί ποτέ;
Ποτέ. Μάλλον γιατί είμαι πολύ προσεκτική και δεν φοβήθηκα ποτέ την δουλειά.
 
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στήν  Εφημεριδα ΄΄Ναυπακτία ΄΄
 
Διαφήμιση