headerphoto
Διαφήμιση
Π. Λουκόπουλος: «Πρόθεσή μας η συνέχεια της «Nostos» PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 21:55

 

 

 

Μόνο με αλλαγές η πραγματοποίηση της διοργάνωσης

«Πρόθεσή μας είναι η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Nostos» να συνεχιστεί κανονικά. Ο κ. Σύψας αποχώρησε απλά από επικεφαλής της διοργάνωσης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η έκθεση σταματάει», δήλωσε στη «Ναυπακτία» ο Δήμαρχος Π. Λουκόπουλος.

 

«Το 2018, αλλά πιο πολύ το εκλογικό έτος 2019 έχουν ιδιαιτερότητες. Οι Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες της αυτοδιοίκησης θα προετοιμάζονται για τις εκλογές στον τόπο τους και είναι δύσκολο να ασχοληθούν ενεργά με τη δική μας έκθεση, όπως τις προηγούμενες χρονιές», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.

 


 

Π. Λουκόπουλος (Δήμαρχος Ναυπακτίας)

 

Συνεδριακή Nostos

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στελέχη της Δημοτικής αρχής προκρίνουν το σενάριο της πραγματοποίησης του συνεδριακού κομματιού της διοργάνωσης, με έναν πιο περιορισμένο εκθεσιακό τομέα, ώστε να μην απαιτηθεί ευρύς χρόνος –όλων των εμπλεκόμενων φορέων- και χρήματα (από χρονοβόρες έρευνες για πακέτα κτλ).

 

Η αλλαγή ημερομηνίας δε, παρότι μπήκε στο τραπέζι δεν προκρίνεται.

 

Πολλαπλά ερωτήματα

Στο σημείο όμως αυτό τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα. Είναι άραγε ικανοποιητική η απάντηση της Δημοτικής Αρχής πως η συνέχιση της έκθεσης είναι στις προθέσεις της; Δεν θα έπρεπε να είναι σίγουρη οργανωτικά, διαχειριστικά και οικονομικά καιρό τώρα; Η περίοδος ασχολίας για της «Νostos» περιορίζεται μόνο κατά τους τελευταίους μήνες πριν τον Οκτώβρη;

Στο ίδιο μήκος κύματος, μόνο ένα άτομο έφερε στις πλάτες του τη διοργάνωση; Και όταν αυτό το άτομο αποχωρεί από επικεφαλής, η σιγουριά της διοργάνωσης μετατρέπεται σε πρόθεση και μάλιστα με πολλούς αστερίσκους και αλλοίωση του περιεχομένου της;

Επιπροσθέτως, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για της διοργάνωση της φετινής έκθεσης το ότι τον Οκτώβρη του 2019 θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές; Δηλαδή οι Δήμαρχοι που θα συμμετείχαν φέτος(έναν χρόνο πριν) δε θα μπορούσαν να βρουν λίγες ημέρες ενασχόλησης με τη «Nostos»; Οι ίδιοι τη διοργανώνουν; Είναι γνωστό πως όλα σχεδόν προετοιμάζονται από τους συνεργάτες τους. Ακόμη ξέρουμε από τώρα πως οι Δήμαρχοι αυτοί θα είναι ξανά υποψήφιοι;

Το να άλλαζε δε η ημερομηνία της Nostos 2019 και να πραγματοποιούνταν λίγο νωρίτερα ή αργότερα από τις εκλογές δεν θα έβλαπτε κανέναν και σίγουρα όχι την πόλη! Το ότι πέφτει στο τραπέζι του διαλόγου η επικείμενη εκλογική διαδικασία καταλαβαίνει κάποιος πως στο μυαλό πολλών βρίσκονται από τώρα οι εκλογές, με τα υπόλοιπα που αφορούν την πόλη, τις διοργανώσεις και την ανάπτυξή της να περνούν σε δεύτερη μοίρα!

Την προανήγγειλαν στο Περιφερειακό Συνέδριο

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως, στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε η κυβέρνηση στην Πάτρα και αφορούσε όλη την Περιφέρεια, η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας προανήγγειλε τη φετινή έκθεση, αναφέροντας μάλιστα πως πρόκειται πλέον για έναν αναπτυξιακό θεσμό!

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυπακτίας» και τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου Οικονομικών Γ. Σύψα, από τις 7 Ιανουαρίου είχε ζητήσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου την τεχνική περιγραφή και τους όρους δημοπράτησης της διοργάνωσης και των παζαριών, για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος πλέον χρονικά δε μπορεί να πραγματοποιηθεί, κάτι όμως παρά τα συνεχή του υπομνήματα (και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο) δεν έγινε.

Χρέος όλων η «Nostos 2018»

«Είναι επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η «Nostos». Είναι χρέος όλων να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν προγραμματιστεί και να γίνει θεσμός», δηλώνει από την πλευρά του στη «Ναυπακτία» ο Γ. Σύψας.

Θυμίζουμε πως, ο κ. Σύψας σε πρόσφατες δηλώσεις του στη «Ν» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως αποχωρεί από επικεφαλής της διοργάνωσης, αφού δέχτηκε τεράστιο πόλεμο, από στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και της Δημοτικής πλειοψηφίας, με τον Δήμαρχο να μην τον στηρίζει.


Γ. Σύψας (Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

Η λογική πρόταση

Ας κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι διαλόγου, δημοτική αρχή, αντιπολίτευση, Περιφέρεια, επιχειρηματίες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να βρεθεί μια λύση επί του θέματος, αφού ξέρουμε πως η συγκεκριμένη έκθεση θα μπορούσε να επιφέρει άμεσα και έμμεσα πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Σε επίπεδο συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματιών, στον τουρισμό, αλλά και στην αγορά της Ναυπάκτου!


πηγή:Εφημερίδα Ναυπακτία

 
Διαφήμιση