Νο1 προορισμός αναδεικνύεται η Ορεινή Ναυπακτία αφού είναι από τους ελάχιστους Χειμερινούς προορισμούς που η πληρότητα –μετά και τα Χριστούγεννα –και η Πρωτοχρονιά  αγγίζει το απόλυτο 100% .Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ που φιλοξένησε δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συλλόγου  Ξενοδόχων Ναυπακτίας Ανδρέα Αγγελόπουλου η Ορεινή Ναυπακτία είναι  η πρώτη επιλογή των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς με πληρότητα 100%.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ :http://nkv.antenna.gr/news/life/article/492603/giortines-exormiseis-sta-xionia-binteo-

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Φτάνοντας μέχρι τη Ναύπακτο, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε το ορεινό τμήμα της. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και ανερχόμενους προορισμούς, περιλαμβάνει πυκνά δάση, τον Εύηνο ποταμό και την Ευηνολίμνη, ρεματιές, πετρόκτιστες βρύσες με τρεχούμενο νερό. Σήμα κατατεθέν της περιοχής και τα μικρά και γραφικά χωριουδάκια, όπως τα 
Άνω και Κάτω Χώρα, Πλάτανος και Σίμος. Τα πρώτα ξεχωρίζουν για τα έλατα, τα πεύκα, τα φυλλοβόλα δέντρα, την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσελκύει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στην Άνω Χώρα, και το φαράγγι του Κάκαβου.

Δείτε, επίσης, το χωριό Αμπελακιώτισσα με πετρόκτιστα σπίτια, όπου οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού ανακαλύπτουν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το χωριό Ελατού, χτισμένο μέσα σε ελατόδασος, και εκείνο της Τερψιθέας. Ο Πλάτανος, το όμορφο κεφαλοχώρι, που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του είναι, επίσης, ένα σημείο που αξίζει να δείτε, με την πλακόστρωτη πλατεία με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τα παλαιά κτίρια, τα ξωκλήσια να κυριαρχούν 

Φωτογραφία του ΝΙΚ ΖΗΣΙΜΟΣ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

 

Φωτογραφία του Fontas Indianos.ΛΑΛΚΑ(ΦΑΡΜΑ ΜΙΧΟΥ)

Γνωρίστε και την Ορεινή Ναυπακτία 

Φωτογραφία του ΝΙΚ ΖΗΣΙΜΟΣ.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ

 

Φωτογραφία της Βασιλικη Ψαλτου.

ΑΝΩ ΧΩΡΑ

Δείτε, επίσης, το χωριό Αμπελακιώτισσα με πετρόκτιστα σπίτια, όπου οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού ανακαλύπτουν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το χωριό Ελατού, χτισμένο μέσα σε ελατόδασος, και εκείνο της Τερψιθέας. Ο Πλάτανος, το όμορφο κεφαλοχώρι, που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του είναι, επίσης, ένα σημείο που αξίζει να δείτε, με την πλακόστρωτη πλατεία με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τα παλαιά κτίρια, τα ξωκλήσια να κυριαρχούν.