headerphoto
Διαφήμιση
Σύλλογος Κλεπαιτων Αθήνας: Ανακοίνωση για όσα ειπώθηκαν στή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας της 13-2-2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 00:27

 

Φωτογραφία της ζωη παπατασου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΠΑΪΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ήβης 13 111 46 Γαλάτσι. Τηλ. 210 2220347
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΠΑΪΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
15-02- 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολούθησα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας της 13-2-2016, όπως και τις περισσότερες μέσω internet, αλλά και από το σχετικό video προκύπτει ότι μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι το χωριό μας Κλεπά, θα αφεθεί στην τύχη των καταστροφικών φαινομένων που το έπληξαν πριν από δύο χρόνια (1-2-2015) και συνεχίζει την καταστροφή του. Είναι παγκοσμίως γνωστό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, ότι σε μία κατολίσθηση αν δεν παρθούν γρήγορα μέτρα προστασίας, τα φαινόμενα συνεχίζονται προς τα ανάντη, μέχρι τα φυσικά πρανή να βρουν την φυσική τους ισορροπία. Λέω μετά λύπης μου διότι στο ανωτέρω Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ότι θα πρέπει να περιμένουμε να εκδοθούν οι τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν τους κατολισθαίνοντες οικισμούς κ.λ.π. Σε αυτό το σημείο θέλω να υπενθυμίσω ότι εδώ και 6 χρόνια συζητάνε για τις προδιαγραφές αυτές και δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, παρ’ όλες τις συχνές, των δύο τελευταίων ετών, γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Κλεπαϊτών Αθήνας, για τις οποίες, κύριοι της Δημοτικής αρχής, είστε ενήμεροι και εσείς μας λέτε να περιμένουμε να εκδοθούν. Κύριοι μέχρι να εκδοθούν το χωριό μας, στο μεγαλύτερό του τμήμα, θα καταστραφεί και θα είσαστε υπόλογοι στους συγχωριανούς μας - συνδημότες σας που εγκαταλείψατε την Κλεπά, αυτό το περίφημο κεφαλοχώρι. Αναφερθήκατε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχισθούν οι έρευνες και οι μελέτες διότι τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. 
Η στατική μελέτη που εκπονήθηκε από τον μελετητή και εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2016, δεν λύνει το πρόβλημα. Η στατική μελέτη, αναφέρεται αποκλειστικά για έργο αντιστήριξης του επαρχιακού δρόμου και όχι στην αντιμετώπιση της κατολίσθησης, σε αντίθεση με την από 14-10-2015 προγραμματική σύμβαση με τίτλο << Διερευνητικές γεωτρήσεις και μελέτες για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στην Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας>>, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Ναυπακτίας.
Ο τοίχος αντιστήριξης όπως προτάθηκε και κατατέθηκε στην σχετική μελέτη, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τον έλεγχο των υπόγειων νερών καθώς και των επιφανειακών απορροών κ.λ.π. αν και είχαν επισημανθεί από την μελέτη του ΙΓΜΕ που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2016 και είχαμε επισημάνει στον ίδιο τον μελετητή κ. Δημήτριο Παπαναστασόπουλο (εκπρόσωπο της ΄΄ΟΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε.΄΄) στο γραφείο του, παρουσία του Τεχνικού μας Συμβούλου. Η λύση αυτή όπως σχεδιάσθηκε και μελετήθηκε δεν λύνει το πρόβλημα, δεδομένου ότι ο τοίχος αντιστήριξης δεν θα βοηθήσει την σταθεροποίηση της οικιστικής περιοχής. 
Οι γεωτεχνικές έρευνες που εκτελέστηκαν ήταν ικανοποιητικές, με εξαίρεση την απουσία μελέτης της περιοχής του Πύργου που έπρεπε να είχε μελετηθεί.

Αξιότιμοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εμείς από την Κλεπά δεν θα σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για το χωριό μας, διότι το αγαπάμε. Εκεί έχουμε τις περιουσίες μας που δημιουργήσαμε με κόπο και στερήσεις. Έχουμε όλοι μας τις ωραιότερες αναμνήσεις από την ζωή μας και θέλουμε και εσείς πραγματικά να ενδιαφερθείτε για να σταματήσει το καταστροφικό της έργο η κατολίσθηση, που τόσο πολύ μας πλήγωσε και συνεχίζει να μας πληγώνει. Διαφορετικά θα είσαστε υπόλογοι έναντι των συνδημοτών σας για την καταστροφή του χωριού μας.

Τέλος όπως σας το έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη και το έχουμε κάνει πράξη, θα είμαστε συμπαραστάτες σε οτιδήποτε μας καλέσετε για την σωτηρία του χωριού μας.

Εντολή Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΩΓΑΝΑΣ

 
Διαφήμιση