headerphoto
Διαφήμιση
Ναυπακτιακός Συνδέσμος Πάτρας «ο Άγιος Χαράλαμπος»:κοπής βασιλόπιτας -ΦΩΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016 23:50

c6116690-b940-4bf2-ac50-15e51917c110

 

Με ξεχωριστή λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ναυπακτιακού Συνδέσμου Πάτρας «ο Άγιος Χαράλαμπος», στο κεντρικό Ξενοδοχείο της Πάτρας «ΑΣΤΗΡ».
Η αίθουσα κατακλύστηκε από του Ναυπάκτιους της Πάτρας, αλλά και από πολυπληθείς φίλους τους
Με υποδειγματική τάξη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, παρουσίασε το Δ.Σ. και στη συνέχεια με συνοπτικό, αλλά μεστό τρόπο, έκανε αναφορές για την άριστη κατάσταση που βρίσκεται ο Σύνδεσμος και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του 2016.
Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε η αναγγελία ότι επίκειται η έκδοση του Βιβλίου του Συνδέσμου με τίτλο «Ο εν Πάτραις» Ναυπακτιακός Σύνδεσμος (1892) και υπότιτλο «η Ναυπακτιακή παρουσία στην Πάτρα από τον 19ο αιώνα», με το οποίο αναδεικνύονται άγνωστες πλευρές της Ναυπακτιακής ιστορίας, αλλά και της Πάτρας ακόμη.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ομάδα ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Παντελή Γεωργαλή έψαλε απολυτίκια και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Το χορευτικό του δήμου Πατρέων προσέδωσε ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.
Όπως πάντα οι απονομές τιμητικών διακρίσεων είχαν ξεχωριστό ειδικό βάρος και συμβολισμούς.
Τιμήθηκαν :
1). Η ενορία της Αγίας Σοφίας Πατρών για το σπουδαίο Πνευματικό- Προνοιακό και Φιλανθρωπικό έργο της.
2). Ο Αθλητικό Σύλλογος Πατρών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», για το αθλητικό και παιδαγωγικό έργο του.
3). Η Ναυπακτιακής καταγωγής, καθηγήτρια δρ. Φιλολογίας, Ευαγγελία Κουσκουλή, για την πρόσφορά της στον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό και το συγγραφικό της έργο.
4). Το χορευτικό του Δήμου Πατρέων για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.
Επί πλέον δόθηκαν βραβεία σε έξι (6) νεοεισελθόντες Φοιτητές ναυπακτιακής καταγωγής, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
(Ζωή Ζωιτοπούλου, Σεραφείμ Παναγιωτίδη, Φωτεινή Παναγιωτίδη, Σταματία Κωνσταντοπούλου, Χαρίκλεια Πυλαρινού και Παναγιώτα Αναστασοπούλου).
Τίμησαν την εκδήλωση:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο.
Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές.
Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, Ερμόλαος Μασσαράς, ο αιδεσιμολογιότατος π. Δημήτριος Σαββόπουλος της ενορίας Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεΐκων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, κα. Αναστασία Τογιοπούλου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Τρύφωνας Φωτόπουλος, Νάνσυ Κωνσταντοπούλου και ο συμπαραστάτης της Περιφέρειας Γεώργιος Φαλτσέτος.
Οι Βουλευτές ; Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος Αχαΐας και ο Πολιτευτής Χρήστος Παΐσιος .
Αυτοδιοικητικοί: Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Αντώνιος Φράγκος, Γιάννης Μπουλές τ. Δήμαρχος Ναυπακτίας και Μαρία Ζιαμπάρα τ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ναυπακτίας.
Επίσης οι Διονύσιος Πλέσσας, Αντιδήμαρχος Πατρέων εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, Βασίλειος Θωμόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Νικολάου, Δημ. Σύμβουλος Πατρέων.
Προσωπικότητες
Ο Πανεπιστημιακός Ιατρός Σπύρος Κάκκος και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Βάινος.
Τα ιστορικά στελέχη του Συνδέσμου : Κατερίνα Κουμπουρλή, Τζίνα Παπασπύρου-Τσαρδάκα, Νίκος Παφύλας, Παναγιώτης Σύψας, και οι από τη Ναύπακτο Κώστας Κωταντούλας και Κώστας Ευθυμιόπουλος.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΦΟΡΕΙΣ
Ο Αντισμήναρχος ε.α. Βασίλειος Χρόνης,Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πατρών
Ο Γραμματέας του Συλλόγου Καλαβρούζας και εκπρόσωπος της Ο.ΣΥ.Ν, Θανάσης Καλαβρουζιώτης, από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ναυπακτίας, ο Πρόεδρος Κώστας Μούρτος και ο Δημήτριος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γεώργιος Ρώρος, ο Πρόεδρος Πολ. Συνταξιούχων Αχαΐας, Σπύρος Αντωνόπουλος.
Από το Σύλλογο Ζαρουχλεΐκων «Άγιος Αλέξανδρος», ο πρόεδρος Ανδρέας Μακρυγιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Από το Σύλλογο Μεσσηνίων : η Αντιπρόεδρος κ. Ποδαρά και η Ταμίας Χριστίνα Βάγγαλη.

dff529cc-2f1a-472e-a0ef-2e2ae2c6be06

58df6b9e-e752-4ab4-9e4c-753946266db2

ee77e475-dd47-4bb5-ad67-4ee54cdb0b0c

facb41ff-ff36-4ed5-8a3d-ebe483a6ba1b

f3f24802-2b4c-4d52-8d7f-940a222365d1

6359b120-efa6-4b4c-9ad8-291d8e6a5fc7

 
Διαφήμιση